“Met plezier naar school”

Praktijk voor psychomotorische therapie en training

Training voor groep 8-ers en hun ouders.

Ben jij klaar voor de overgang naar de middelbare school?!

De overgang van de basis school naar de middelbare school is voor veel kinderen een spannend moment waarbij zowel kansen als moeilijkheden kunnen ontstaan. Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe leerkrachten, nieuwe vriendjes; alles verandert. Vooral kinderen die op de basisschool gepest worden, of die problemen hebben in het omgaan met andere kinderen zien vaak op tegen de overgang naar het voorgezet onderwijs.
In training “Met plezier naar school” helpen we aanstaande brugklassers om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het voortgezet onderwijs te gaan. In de training ervaren de kinderen dat zij niet de enigen zijn die er tegenop zien om naar de middelbare school te gaan. Op speelse wijze ervaren ze hoe ze contact kunnen leggen met andere kinderen, maar ook hoe ze kunnen opkomen voor zichzelf en hoe ze om kunnen gaan met plagen of pesten. Met gerichte bewegingsopdrachten rondom thema’s als grenzen en samenwerken, zal dit in de gymzaal geoefend worden. De groep bestaat uit maximaal 6 aanstaande brugklassers.

20140328-142530.jpg

Samenwerken, hoe doe je dat?

 In 6 groepsbijeenkomsten zullen de thema’s opkomen voor jezelf,  omgaan met spanning en stress en samenwerken aan de orde komen. Er wordt gewerkt met de methode Stop-Sta-Stil waarin de 4 basis emoties en de lichaamsmeter de belangrijkste uitgangspunten zijn.

 Wanneer?
De cursus bestaat uit een kennismakingsgesprek, 6 bijeenkomsten vóór de zomervakantie, twee bijeenkomsten na de zomer vakantie en een ouderbijeenkomst. De bijeenkomsten zijn steeds één uur. De cursus is inmiddels gestart. Er zijn nog mogelijkheden om in te stromen. U kunt hiervoor het inschrijfformulier op deze site voor gebruiken. We nemen dan zsm contact met u op.

 

Waar?
De cursus wordt gegeven in de Sporthal van ‘Zorgpark Voorburg’, Carillonlaan 6 in Vught.

Kosten?
De kosten voor de gehele cursus bedragen €265,00.

Inschrijven?
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze site. Geef daarbij duidelijk aan dat het gaat om de training ‘Met plezier naar school”. Na aanmelding wordt contact opgenomen en een kennismakingsafspraak gepland.