FAQ

Is PMT alleen geschikt voor kinderen?

Nee, PMT kan geschikt zijn voor mensen in alle leeftijden. Binnen Ervaren in Bewegen werken we echter alleen met kinderen en jongeren en hun ouders. Voor andere doelgroepen verwijzen we naar collega’s in de regio.

Neem ik mijn kind mee naar de intake?

Deze keuze ligt bij u. Soms willen ouders onderzoeken of PMT geschikt is voor hun kind zonder dat ze het kind daarmee willen belasten. In dat geval komen ouders zonder hun kind. In andere gevallen nemen ouders hun kind mee naar de intake als het kind daar aan toe is. Het voordeel is dat de intaker het kind goed kan uitleggen wat we binnen Ervaren in bewegen doen en met welke doelen we aan de slag gaan.

Hoe lang is de wachtlijst?

De wachttijd varieert. Momenteel is de wachttijd voor een intake tussen de 6-8 weken. Afhankelijk van het moment bedraagt de wachttijd na de intake ongeveer 4 weken.

 Zijn er stagemogelijkheden?

Binnen Ervaren in bewegen worden stageplaatsen aangeboden voor studenten van de Hogeschool Windesheim (CALO) en de VU Amsterdam (bewegingswetenschappen). Op dit moment zijn de stageplaatsen ingevuld. Mocht je interesse hebben in een stageplaats neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Wordt PMT vergoed door de gemeente?

Ervaren in Bewegen heeft een contract met de volgende gemeenten in Noord-Oost Brabant: ‘s-Hertogenbosch; Vught; Boxtel; Meierijstad; St. Michielsgestel; Bernheze; Maashorst; Land van Cuijk; Oss en Boekel. Deze gemeenten vergoeden een PMT-traject.

Hoeveel afspraken vergoedt de gemeente?

De gemeentes zoals hierboven genoemd vergoeden 14 individuele afspraken.

Hoe lang duurt een PMT-sessie?

Een individuele afspraak is 45 minuten. Een groeps-sessie is 60 minuten.

Jullie werken ook met groepen, kan een kind direct in een groep starten?

Nee, we starten altijd met een intake en 3 individuele afspraken. Bij deze individuele afspraken wordt ook verwacht dat een van de ouders aanwezig is. Daarna wordt samen bekeken of een vervolg in de groep geïndiceerd is.

Zijn de eerste afspraken altijd met ouders?

In principe wel tenzij de aanwezigheid van een van de ouders belemmerend is voor het proces. Of als een kind ouder is dan 16 jaar is het niet altijd wenselijk dat een ouder bij de afspraak aanwezig is. Hierover worden bij de intake afspraken gemaakt.